GingerLove,
een warme drank met een stevige smaak van citrusvruchten, gember en
kruiden, vond de weg van de menukaart van eethuis Lombardia naar vele
huiskamers. Uitvinder Alain Indria toverde ondertussen nog twee smaken
uit zijn hoed: Coconut Vibrations en GreenLove.
“Verschillende
andere klanten wilden het ook proberen en zo is de bal aan het rollen
gegaan,” vertelt Alain Indria, die we ontmoeten in het legendarisch
restaurant. “Ik verdraag geen koffie en thee vind ik nogal flauw van
smaak. Ik mengde dus altijd allerlei ingrediënten tot een drankje dat ik
lekker vind en dat me de nodige energie verschafte. Vijf builtjes thee,
kruiden, bloemen, sappen, enzovoort.”
Alain
doet niets liever dan smaken creëren die mensen graag lusten. “Langs de
kant van mijn moeder hebben we al 120 jaar koks in de familie. Ik kook
niet graag, maar ik creëer wel smaken. Ik droom er zelfs van.” De
vegetarische patés die je in de Lombardia kan krijgen, heeft Alain
uitgevonden. “Het idee ontstaat in mijn hoofd en ik kan de smaak exact
beschrijven. Na ettelijke experimenten in Lombardia bereik ik mijn
eureka moment : ‘Dat is het!’”
Peace and love
Door
de enthousiaste reacties van zijn klanten besloot Alain de gemberdrank
op de menukaart van Lombardia te plaatsen. Deze gezonde hot drink met
schuimlaagje werd een hit. In 2010 werd het de officiële warme drank van
het Belgische paviljoen op de wereldexpo in Shanghai. Op dat moment was
Alain net gestart met de verkoop van de drank, die GingerLove gedoopt
werd, in doosjes. “Mensen wilden de drank ook thuis kunnen drinken. Het
was een lange zoektocht naar de juiste ingrediënten, maar uiteindelijk
lukte het me om een kwalitatief en gezonde drank te ontwikkelen.”
Geen opmerkingen:
Een reactie posten